Zapach: słodycz krówek, wanilii i syropu klonowego równoważy się z skórką pomarańczy i delikatnie korzynnymi śladami imbiru;
Smak: elegancki i odpowiednio zrównoważony, odpowiada nutom zapachowym;
Finisz: długi, słodkie aromaty krówek i wanilii z nutką imbiru.
Whisky single cask, która została nazwana na cześć największej wyspy na jeziorze Loch Lomond. Inchmurrin jest wyspą przepełnioną trawami, tak jak i sama whisky, w której nie trudno dostrzec przyjemne nuty roślinno-trawiaste. Wyjątkowy bukiet smakowy uzyskano w wyniku destylacji w specjalnych alembikach tzw. inchmurrin stills, których górna część przypomina kolumnę ratyfikakcyjną. Trunek został zabutelkowany specjalnie na II edycję Festiwalu Whisky&Friends. Leżakował w beczce typu hogshead, wykonanej z dębu Limousin, oznczonej numerem 16/303-3. Whisky nie była filtrowana na zimno, a wolumen produkcji wynosi zaledwie 270 butelek.
INFOLINIA +48 666 605 330
SKLEP +48 532 628 930
sklep@alkohole.poznan.pl
MAPA GOOGLE