Zapach: intrygujący, sporo czarnych owoców, jeżyn, porzeczek, fig, rodzynek, brązowego cukru, aromatu z beczek po sherry i pieczonych bananów z odrobiną nafty;
Smak: porzeczki, jeżyny, zioła, sporo przypraw korzennych, mięty, dębiny, śliwek w czekoladzie i pigwy;
Finisz: długi, dosyć wytrawny.
Whisky single cask, która została nazwana na cześć największej wyspy na jeziorze Loch Lomond. Inchmurrin jest wyspą przepełnioną trawami, tak jak i sama whisky, w której nie trudno dostrzec przyjemne nuty roślinno-trawiaste. Wyjątkowy bukiet smakowy uzyskano w wyniku destylacji w specjalnych alembikach tzw. inchmurrin stills, których górna część przypomina kolumnę ratyfikakcyjną. Trunek został zabutelkowany specjalnie dla M&P. Leżakował przez 4 lata w beczce po bourrbonie, po czym trafił na 8 lat do beczki po sherry (typu refill hogshead), oznczonej numerem 160-3. Whisky nie była filtrowana na zimno, a wolumen produkcji wynosi zaledwie 228 butelek.
INFOLINIA +48 666 605 330
SKLEP +48 532 628 930
sklep@alkohole.poznan.pl
MAPA GOOGLE