Zapach: jabłka, gruszki, miód, płatki zbożowe, skórka cytryny, kandyzowany imbir i ślad skóry;
Smak: słodki i owocowy, skórka pomarańczowa, cynamon, wanilia, zielone winogrona, marcepan, szczypta soli himalajskiej i subtelna nuta dymu;
Finisz: długi, owocowy, z zdecydowanymi tonami imbiru i cynamonu.
Destylarnia Springbank Whisky jest najstarszą niezależną rodzinną gorzelnią w Szkocji. Legalna destylacja rozpoczęła się w 1828 roku. Prezesem jest Hedley Wright, prawnuk Johna Mitchella, pierwszego legalnego destylatora whisky Springbank.
Istnieje kilka szkockich destylarni, które wciąż produkują słód ze swojego własnego jęczmienia, ale Sptringbank jest jedyną destylarnią, która produkuje słód w 100% z własnego zboża, używając tradycyjnego słodowania podłogowego. Cały proces produkcji: słodowanie, mielenie, zacieranie, fermentacja, destylacja, dojrzewanie i butelkowanie, odbywa się na miejscu w Campbelltown.
INFOLINIA +48 666 605 330
SKLEP +48 532 628 930
sklep@alkohole.poznan.pl
MAPA GOOGLE