Zapach: słodowo-słonawy, toffi, ziarna kawy, nutka miodu, morska bryza, pieprz biały, nuty torfu i dębu;
Smak: odpowiednio zbalansowany, miód, toffi, cappuccino, solone orzeszki, suche zioła i torf;
Finisz: długi, słodowy, lukrecja, prażone orzeszki, siano oraz dąb.
Destylarnia Springbank Whisky jest najstarszą niezależną rodzinną gorzelnią w Szkocji. Legalna destylacja rozpoczęła się w 1828 roku. Prezesem jest Hedley Wright, prawnuk Johna Mitchella, pierwszego legalnego destylatora whisky Springbank.
Istnieje kilka szkockich destylarni, które wciąż produkują słód ze swojego własnego jęczmienia, ale Sptringbank jest jedyną destylarnią, która produkuje słód w 100% z własnego zboża, używając tradycyjnego słodowania podłogowego. Cały proces produkcji: słodowanie, mielenie, zacieranie, fermentacja, destylacja, dojrzewanie i butelkowanie, odbywa się na miejscu w Campbelltown.
INFOLINIA +48 666 605 330
SKLEP +48 532 628 930
sklep@alkohole.poznan.pl
MAPA GOOGLE