Agawa wykorzystana do produkcji Casamigos Reposado to w 100% Blue Weber w wieku 7-9 lat, pochodząca z bogatych gleb Highlands w Jalisco w Meksyku. Po zakończeniu zbiorów, piñas z agawy trafia na 72 godziny do ceglanych pieców. Kolejnym krokiem w produkcji wyjątkowej tequili jest 80-godzinny proces fermentacji. Natomiast ostatnim etapem jest 7-miesięczny proces leżakowania w beczkach z amerykańskiego białego dębu. Po zsumowaniu wszystkich kroków w produkcji, powstaje prawdziwie meksykańska tequila o wyjątkowym smaku. Woda wykorzystywana do produkcji trunku pozyskiwana jest z własnych studni głębinowych. W wolnym tłumaczeniu Casamigos oznacza "Dom przyjaciół". Nazwa odnosi się do George Clooney'a oraz Rande Gerber'a. Przedstawiona dwójka wpadła na pomysł utworzenia tak dobrej tequili, której smaku nie musiałaby maskować sól, czy limonka. Wybrali agawę pochodzącą z najlepszego możliwego gruntu - wyżyn Jalisco. Naturalnie korzystne warunki, takie jak odpowiednie wzniesienie terenu, bogate czerwonoziemy, w połączeniu z ciepłymi dniami i chłodnymi nocami, nadają tequili Casamigos naturalnej słodyczy. Kolor: miodowo-złoty Zapach: karmel z nutą kakao; Smak: nuty suszonych owoców, pikantnego dębu oraz słodkiej agawy; Finisz: długi i gładki.