Dlaczego ŚWIAT ALKOHOLI? Świat Alkoholi Poznań, to stacjonarny sklep z alkoholami, przy ulicy Poznańskiej oraz sklep internetowy alkohole.poznan.pl. Oferujemy największy wybór mocnych alkoholi, ze wspaniałą kolekcją whisky single malt, a także duży wybór win i szampanów. U nas znajdziesz idealny alkohol na prezent, a poza tym niespotykany wybór whisky, koniaków, likierów, jakimi nie może się pochwalić żaden sklep w Poznaniu. Posiadamy w swojej ofercie produkty największych światowych marek, jak również wyszukane i rzadko spotykane na rynku produkty, a motywem przewodnim jest niska cena. Współpracujemy z największymi dostawcami i importerami alkoholu w Polsce, ale również z wieloma małymi firmami, producentami lokalnych trunków. Wieloletnia współpraca pozwoliła nam na stworzenie bardzo dużej i bogatej oferty alkoholi. Jednym z naszych ostatnich osiągnięć jest możliwość importu na życzenie, we współpracy z jednym z naszych partnerów. Dzięki temu możemy mieć w swojej ofercie alkohole niedostępne w zwykłej sprzedaży w Polsce.Działamy w branży, bez przerwy, już ponad 20 lat. Zaczynaliśmy w 1991 roku od małego sklepu , aktualnie nasza oferta to ponad 1000 produktów. Kiedyś sprzedawaliśmy tylko w sklepie stacjonarnym, od 2010 roku działamy też w internecie. Obsługujemy Klientów detalicznych, ale również firmy i instytucje. Mamy alkohole z prawie z całego świata, a czego nie mamy możemy poszukać specjalnie dla Ciebie. Whisky, koniak, wódka, likier, albo wino, może szampan, duży, mały, … Życie jest pełne trudnych wyborów? W tych wyborach zaufaj nam.

Pisco Porton La Caravedo Quebranta 0.7l

Cena sprzedaży
219,00 zł
Kraj: PERU

Pojemność: 700ml

Zaw. alkoholu: 40%

Opakowanie: brak

Pisco la Caravedo powstaje w najstarszej działającej destylarni obu Ameryk. Do produkcji jednej butelki pisco, czyli narodowego trunku alkoholowego Peru, potrzeba aż 9 kilogramów winogron. Pisco La Caravedo wytwarzane jest wyłącznie z winogron szczepu Quebranta. W procesie produkcji sok winogron fermentuje przez 7 do 10 dni. W ostatniej fazie produkcji, po destylacji, pisco odpoczywa w pojemnikach „cubas de guarda” przez osiem miesięcy.

Historia destylarni sięga 1684 roku, kiedy to Juan Facudno Caravedo Roque zakupił kilka winnic, nadając im nazwę Hacienda la Caravedo. W kolejnym etapie wybudowano destylarnię i rozpoczęto produkcję pisco. Od 2010 roku mistrzem destylacji w Haciendzie i zarazem Ambasadorem marki jest Johny Schuler. Autor, restaurator, osobowość telewizyjna oraz niekwestionowany autorytet, jeśli chodzi o pisco.
W 2007 roku Kongres Peru odznaczył Schulera Medalem Honorowym w dowód uznania za wysiłek, jaki włożył w propagowanie kultury peruwiańskiej, edukowanie o pisco i poprawę jego jakości.

Zgodnie z peruwiańskim prawem alkohol, aby oficjalnie nazywać pisco musi być destylowany z jednej odmiany winogron, lub mieszanki ośmiu konkretnych odmian. Pracownicy destylarni zbierają winogrona ręcznie między styczniem, a kwietniem. Prasa pęcherzowa służy do delikatnej ekstrakcji soku z winogron, co zapobiega zgnieceniu łodyg i nasion. Ukłonem w stronę tradycji jest la vendimia, święto zbiorów, w którym uczestniczą pracownicy oraz mieszkańcy okolicy Hacienda la Caravedo.

Hacienda la Caravedo angażuje się też w przyjazne dla środowiska praktyki biznesowe i zrównoważony rozwój. Nowe części destylarni została zbudowane tak, aby umożliwiać redukcję odpadów:
– rośliny z ogrodu znajdującego się na dachu przekształcają dwutlenek węgla emitowany przy fermentację w tlen,
– kanały grawitacyjne, które zmniejszają potrzebę korzystania z pomp elektrycznych
– system uzdatniania wody, który przetwarza wodę z procesu destylacji w wodę zdatną do nawadniania winnic.