INFOLINIA: 535 50 50 60 Zakupy bez rejestracji Dostawa gratis od 450zł Bezpieczna przesyłka
Umeshu to tradycyjna Japońska nalewka śliwkowa powstająca poprzez zalanie japońskich śliwek ume alkoholem (najczęściej używa się shochu lub sake), oraz zasypanie całości cukrem. Następnie składniki wspólnie leżakują dopóki aromat japońskich śliwek nie zdominuje zawartości. Taki proces nadaje umeshu głęboki, słodko - kwaśnawy smak.
Proces macerowania w przypadku Nakata Taru Umeshu trwa przez 1 rok. Po tym czasie trunek przelewany jest do dębowych beczek, w których spędzie kolejne 12 miesięcy. Efektem tego, japońska nalewka śliwkowa nabiera charakteru wyrafinowanego whisky, bądź brandy.
Umeshu dojrzewające w beczkach nie jest codziennym widokiem, co przekłada się na zwiększone zainteresowanie tym trunkiem wśród koneserów Umeshu.
Idealnie komponuje się z kruszonym lodem.
INFOLINIA 535 50 50 60
SKLEP 600 961 791