To wyborne połączenie ziołowych i ziemniaczanych aromatów, które w ustach rozwijają się, dając nuty świeżego ogórka i cytrusów, przechodząc w intrygujący ziołowo-chrzanowy finisz. Aromat - świeże zioła, surowy tarty ziemniak Smak - delikatna słodycz, zioła, cytrusy Finisz - delikatny, umiarkowany, ziołowy
Gorzelnia Podole Wielkie
Historia Podola Wielkiego sięga XV wieku. Od początku swojego istnienia aż do czasów II wojny światowej majątek należał do rodów niemieckich. Potem został przejęty przez Państwo, a w jego miejscu utworzono PGR. Wraz z nastaniem zmiany ustrojów jego obecnym właścicielom udało się wydzierżawić, a następnie wykupić gospodarstwo w całości.Gorzelnia, w której tworzymy nasze produkty ma ponad 150-letnią tradycję. Od zawsze stanowiła integralną część gospodarstwa. Niegdyś była jednym z wielu obiektów tego typu, które ze swymi charakterystycznymi ceglanymi kominami były łatwo rozpoznawalnym elementem wiejskiego krajobrazu. Dziś jest jedną z nielicznych ocalałych gorzelni rolniczych. Historia tego miejsca zobowiązuje, a my cieszymy się, że możemy kontynuować dzieło naszych poprzedników.Nasze gospodarstwo położone jest na Pomorzu, w odległości 20 km od wybrzeża Bałtyku. Otoczeni przez pola i lasy, z dala od dużych ośrodków przemysłowych, staramy się w pełni wykorzystać potencjał tego miejsca. Wszystko, co kryją w sobie nasze destylaty pochodzi właśnie stąd. To tu powstaje również nasz wyjątkowy olej rzepakowy. Właśnie dlatego, czując ogromną więź z miejscem, w którym żyjemy, nazwaliśmy nasze produkty po prostu „Podole Wielkie”.