Bols Creme de Cassis to likier wykorzystywany w głównej mierze przez barmanów do tworzenia coraz to ciekawszych kompozycji w postaci drinków i koktajli. Swój głęboki czerwony kolor i bogaty smak zawdzięcza czarnej porzeczce (fr. cassis) z okręgu Dijon, prowincji Burgundii we Francji. Specjalnością tego regionu jest aperitif Kir Royal – szampan z odrobiną Creme de Cassis. Zaskocz swoich znajomych najwyższej klasy wykwintnością podając białe wino z tym likierem, czyli Kir. Zalecane spożywać odpowiednio schłodzone lub z kostkami lodu.
Wódka Bols jest Holenderską marką z branży spirytusowej, jednak całość procesów produkcyjnych odbywa się w Polsce od 1994 roku. Na naszych stołach gości od samego początku produkcji, a za wysoki stopień zaufania do trunku odpowiadają lata spędzone na naszym rynku. Herb wraz z rokiem 1575 widoczny na butelce wskazuje na datę rozpoczęcia produkcji alkoholi sygnowanych nazwą BOLS.