Château du Breuil to Calvados, który pochodzi z Normandii we Francji. Powstaje po destylacji winifikowanego moszczu jabłkowego, z owoców pochodzących z najszlachetniejszych i najstarszych piwnic Château du Breuil. W produkcji tego trunku kluczowy jest czas od momentu otrzymania soku z jabłek do rozpoczęcia ich fermentacji. Według producenta ma to najważniejszy wpływ na niepowtarzalny charakter Calvadosa. Do wyprodukowania jednego litra alkoholu wykorzystuje się 25 kilogramów jabłek.
Ten tradycyjny francuski alkohol był starzony w beczkach przez 20 lat, dzięki czemu zachwyca niepowtarzalnym, bardzo wyważonym i harmonijnym aromatem pełnym pieczonych jabłek, brzoskwiń, przypraw, miodu oraz suszonych owoców. Smak zdominowany jest nutami orzechów włoskich, wanilii i cynamonu. Jego barwa jest pięknie bursztynowa.
Calvados ten był wielokrotnie nagradzany na międzynarodowych konkursach, między innymi srebrny medal na International Wine & Spirit Competition w 2011 roku oraz na Concours Général Agricole w 2015 roku. Najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej.