Chivas Regal XV to wyszukana, luksusowa whisky która bije światowe rekordy popularności. Czekająca co najmniej 15 lat i przechowywana na finiszu w beczkach po koniaku z regionu Grande Champagne. Niesamowicie słodka, owocowa, dżemowa i aksamitna w smaku, z subtelnymi niuansami najszlachetniejszych eaux-de-vie, zachwyca swoim zmysłowym bukietem i prawdziwie dekadenckim stylem. Doskonała na kostkach lodu i w drinkach: z dodatkiem mięty, imbiru, winogron lub skórki pomarańczy.
Proces destylacji jest całkowicie zgodny z naturą. Jego esencją są woda, jęczmień i drożdże. Składniki Chivas Regal nabierają aromatu, barwy i charakteru podczas wieloletniego leżakowania w dębowych beczkach. Chivas to luksusowa szkocka whisky o subtelnym i pełnym aromacie.
Whisky szkocka typu blended, klasy "de luxe", pierwotnie utworzona przez Williama Edwarda, do której w niedługim czasie dołączył James Chivas. Trunki produkowane przez wspólników były bezkonkurencyjne, gdyż zdecydowanie wyróżniały się na tle znacząco ostrzejszych w smaku alternatyw. Znakomity smak trunków Edwarda i Jamesa doceniła sama Królowa Wiktoria, a Panowie w 1843 roku uzyskali miano Księcia Szkockiej Whisky, często dostarczając wyroby własne na dwór królewski. Po dołączeniu Johna Chivasa, w 1857 roku oficjalnie powstała firma Chivas Brothers. W jej skład wchodzi 40 rodzajów starannie wyselekcjonowanych whisky słodowych i zbożowych, z których najmłodsza leżakuje minimum 12 lat, a najstarsza ok. 200 lat. Receptura Chivas Regal jest objęta ścisła tajemnicą od 200 lat, zna ją tylko trzech ludzi na świeci i jest przekazywana z pokolenia na pokolenie.