Jabłkowy Jack Daniels to kolejna odsłona whiskey od producenta z Tennessee. Po sukcesie miodowego Jack Daniels Honey, a następnie cynamonowego Jack Daniels Fire, przyszedł czas na wersje jabłkową. To wyjątkowe połączenie whiskey Jack Daniels z likierm jabłkowym wyprodukowanym z trzech odmian jabłek: Granny Smith, McIntosh oraz Red Delicious. Ten smak nie jest aż taką nowością w ofercie destylarni. Okazuje się, że posiada on też swoją ciekawą historię. Produkcja brandy jabłkowej i brzoskwiniowej, pomogła już destylarni przetrwać trudny okres prohibicji w Stanach Zjednoczonych.
Poza zdecydowanym i wyczuwalnym aromatem jabłek znajdziemy również odrobinę brązowego cukru, wanilii, prażonych midałów i płatków kukurydzianych.
Jack Daniels jest to whiskey amerykańska produkowana od 1866 roku. Filtrowana przez ponad 3-metrową warstwę klonowego węgla drzewnego (metoda zwana „Lincoln County Process”). Każdej jesieni w lasach Tennessee wycinane są dorodne klony, z których robi się właśnie owy węgiel drzewny. Pokruszony węgiel układany jest w trzymetrowe warstwy w specjalnie przygotowanych kadziach. Wynaleziona została przez Jaspera Newtona "Jacka" Daniela, który to właśnie stworzył tę whiskey, lekko słodką, z odrobiną śladu dymu węgla drzewnego, o niepowtarzalnym smaku i aromacie, którego nie sposób porównać do innych whiskey. Ten proces trwa około 10 dni i nadaje jej charakterystyczny łagodny smak, który sprawia, że Jack Daniel's nie jest określany mianem bourbonu, lecz Tennessee Whiskey.