Kapriol Dry Gin ma świeży, balsamiczny bukiet leśnych gór, przypominający jałowiec i miętę z nutą liści sosny i laurowych. Zapach jest gładki i trwały, a zioła są zrównoważone goryczką chmielu. Kapriol Dry Gin nie zawiera cukru, dzięki czemu tworzy wytrawny aromat. Brak owoców cytrusowych ułatwia mieszanie. Jagody jałowca są podawane zaparzaniu w temperaturze pokojowej przez piętnaście dni przed rozpoczęciem pierwszej destylacji, w dwóch 100-litrowych destylatorach miedzianych z II wojny światowej. Tę samą procedurę stosuje się do innych ziół, z wyjątkiem chmielu, liści laurowych i oregano, które są destylowane w zimnym procesie, który również ekstrahuje barwne pigmenty po delikatnej filtracji zachowującej naturalne smaki.
Skład: Liście laurowe, arcydzięgiel, rumianek, kardamon, kminek, kolendra, goryczka, jałowiec, lawenda, chmiel, mennica, oregano, sosna mugo, dzika róża, rozmaryn.