Ki NO BI (The Beauty of the Season -Piękno Pór Roku) jest inspirowany Japońską tradycją, a każdy etap produkcji (maceracja, destylacja, blending, butelkowanie) odbywa się w Kyoto. Nasz gin ma wyraźny wytrawny styl z jednoczesnym wyraźnym Japońskim akcentem.
Ki NO BI Kyoto Dry Gin jest stworzony na bazie oryginalnych Japońskich botaników takich jak Yuzu z północnych części prefektury Kyoto, herbaty gyokuro z Uji oraz zielonych jagód sansho.
KI NO BI rozlewany i butelkowany jest o zawartości alkoholu 45,7% a do produkcji używamy spirytusu ryżowego oraz krystalicznej wody z Fushimi czyli regionu słynnego z produkcji sake.
Destylarnia w Kyoto – The Kyoto Distillery, bo tak brzmi jej pełna nazwa, to pierwsza w historii Japonii destylarnia dedykowana produkcji ginu. Destylarnia inspirowana jest bogatą historią oraz rzemiosłem Kyoto, doskonale odzwierciedla wizję naszych założycieli, stawiających sobie za cel produkcję jednego z najlepszych ginów świata.
Mamy absolutną obsesję na punkcie jakości używanych przez nas składników - lokalnie uprawianych botaników oraz bogatego w smak, doskonałego spirytusu ryżowego.
<