Żubrówka Biała to ciekawa propozycja dla osób preferujących czyste wódki. Tradycyjny charakter jest wynikiem kompozycji najwyższej jakości polskiego spirytusu z krystalicznie czystą wodą wprost z białowieskich źródeł.
Zalecana temperatura serwowania wynosi około 6-10°C.
Żubrówka to znana na całym swiecie legendarna polska wódka! O jej wysokiej klasie świadczy blisko 500-letnia tradycja, natomiast wciąż istniejące archiwa jasno wskazują na fakt, że była ulubionym trunkiem polskiej szlachty w XVIII wieku. W Puszczy Białowieskiej, ostatnim dziewiczym lesie Europy wiele lat temu zaczęła się fascynująca historia Żubrówki. Wódki, która jak żadna inna nabiera swojego łagodnego charakteru, a jednocześnie mocy, prosto z natury. Produkcja w okolicach Puszczy Białowieskiej sprzyjała rozpowszechnianiu wieści o istnieniu Żubrówki z powodu ówczesnego szlaku handlowego, łączącego Wilno z Krakowem, utorowanego nieopodal miejsca produkcji wódki. Pozycja czwartej wódki na świecie pod względem sprzedaży w 2014 roku świadczy o jej wysokiej pozycji globalnej, na co z pewnością miała wpływ wiekowa tradycja w połączeniu z unikatowym smakiem, sprawiając że Żubrówka stała się naszą wizytówką na świecie - prawdziwym dobrem eksportowym. Otwierając butelkę Żubrówki obcujemy z polską tradycją. Konsumenci mogą ją otrzymać w ponad 70 krajach - m.in. USA, Japonii, Australii, Francji, Niemczech, czy Wielkiej Brytanii.