INFOLINIA: 535 50 50 60 Zakupy bez rejestracji Dostawa gratis od 450zł Bezpieczna przesyłka
Zapach: delikatny, wyraźne aromaty wanilii, dębu i owoców;
Smak: przyprawy, dębina, pieczone jabłko, sherry, cukier puder oraz biszkopty;
Finisz: średnio-długi, wytrawny.
Akashi Meisei to whisky starzona w beczkach z japońskiego, wolno rosnącego dębu. Pierwotnie kierowana była wyłącznie na rynek francuski jako limitowana seria. Meisei z japońskiego oznacza celebrytę, które jest słowem w pełni oddającym charakter tego trunku o coraz to popularniejszym profilu smakowym. Meisei to whisky mieszana, w 45% składająca się z whisky słodowej leżakującej w beczkach po bourbonie.
White Oak to japońska gorzelnia produkująca whisky bardzo wysokiej jakości, w żaden sposób nie ustępującej trunkom flagowych marek w kraju tj. Nikka, czy Suntory. Firma otrzymała licencję w 1919, co klasyfikuje ją na miano najstarszego producenta whisky w Japonii.
Whisky Akashi jest jedyną na świecie whisky wytwarzaną prez Toji (wielkiego mistrza w sztuce robienia sake). Dlatego też Akashi wyróżnia wdrażanie metod produkcji sake do procesów powstawania whisky. W przypadku tego brandu, naczynie do destylacji jest mniejsze niż używane zarówno przez szkocke, jak i inne japońskie destylarnie, co z kolei obniża poziom alkoholu fuzlowego. Dzięki temu whisky Akashi nie wymaga aż tak długiego procesu leżakowania, a jej bukiet aromatów jest gładki i delikatny.
INFOLINIA 535 50 50 60
SKLEP 600 961 791