Glendalough to gorzelnia położona w górach Wicklow na terenie Irlandii. W wolnym tłumaczeniu nazwa marki oznacza "dolina dwóch jezior" bezpośrednio odnosząc się do miejsca jej powstania. Gorzelnia została założona przez grupę przyjaciół z Wicklow i Dublina z pasją i chęcią wznawiania rzemiosła destylacji w Irlandii. W XVIII i XIX wieku w Irlandii funkcjonowało ponad 200 licencjonowanych gorzelni, a wraz z niezliczoną liczbą tych "podziemnych" - nielegalnych, było ich nieporównywalnie więcej. W tamtych czasach produkowano różne style potin, whisky, ginu, a nawet absyntu. Wraz z upływem czasu liczba czynnych destylarni mieszcących się na terenie Irlandii drastycznie spadła. Po wielu wieczornych spotkaniach, grupa znajomych zdecydowała się zrezygnować z dotychczasowej codziennej pracy na rzecz projektu o nazwie Glendalough, zarejestrowanego w 2011 roku. Razem zbudowali gorzelnię w pobliżu swojego ulubionego miejsca spotkań w górach Glendalough.
Double Barrel to whisky starzony w beczkach po amerykańskim bourbonie przez 3,5 roku, po czym zostało przelane na następne 6 miesięcy do beczek po Sherry Olorosa. Do produkcji trunku w 90% wykorzystano kukurydzę, a pozostałym głównym składnikiem jest jęczmień słodowy.
Zapach: obfity, ciemne owoce, wiśnie, rodzynki, figi oraz świąteczny pudding;
Smak: słodki i aksamitny, toffi, miód, pieprz, suszone owoce, wiśnie maraschino oraz brązowy cukier;
Finisz: imbir oraz inne przyprawy, dostrzegalne nuty migdałów;