Glendalough to gorzelnia położona w górach Wicklow na terenie Irlandii. W wolnym tłumaczeniu nazwa marki oznacza "dolina dwóch jezior" bezpośrednio odnosząc się do miejsca jej powstania. Gorzelnia została założona przez grupę przyjaciół z Wicklow i Dublina z pasją i chęcią wznawiania rzemiosła destylacji w Irlandii. W XVIII i XIX wieku w Irlandii funkcjonowało ponad 200 licencjonowanych gorzelni, a wraz z niezliczoną liczbą tych "podziemnych" - nielegalnych, było ich nieporównywalnie więcej. W tamtych czasach produkowano różne style potin, whisky, ginu, a nawet absyntu. Wraz z upływem czasu liczba czynnych destylarni mieszcących się na terenie Irlandii drastycznie spadła. Po wielu wieczornych spotkaniach, grupa znajomych zdecydowała się zrezygnować z dotychczasowej codziennej pracy na rzecz projektu o nazwie Glendalough, zarejestrowanego w 2011 roku. Razem zbudowali gorzelnię w pobliżu swojego ulubionego miejsca spotkań w górach Glendalough.
Pot Still bezpośrednio oznacza destylację w alembiku jak single malt z mieszanki słodu i niesłodowego jęczmienia.
Przez około 120 lat, 120 lat temu, a mianowicie od 1780 do 1900 roku, na każde 10 butelek whiskey, 8 z nich było Pot Still. Jest to pikantniejsza i bardziej oleista wersja whisky.
Aromat: banan, karmel, dąb, kremowa słodycz, wanilia;
Smak: masło, cynamon, gałka muszkatołowa, ciasto bananowe oraz cukier brązowy;
Finisz: długi, wyczuwalna brzoskwinia, gruszka, jabłko, karmel oraz wanilia.