Zapach: jabłka, toffi, maślane rogaliki, cukier brązowy, marmolada i białe kwiaty;
Smak: karmel, mleczna czekolada, miód, szarlotka, wanilia oraz nutka papryki;
Finisz: pełen jesiennych aromatów, klasycznego jałowca i cytrusów.
Potrójnie destylowana blended whisky firmy Kirker & Greer z Belfastu to połączenie whisky zbożowej i słodowej, które leżakowały w beczkach po bourbonie pierwszego napełnienia.
Kirker & Greer Spirits zostałą założona w 2007 roku i jest w 100% niezależną destylarnią. Kirker & Greer to dwa niegdyś znakomite nazwiska, które zniknęły z pola widzenia właśnie do 2007 roku. Pod koniec XIX wieku Kirker oraz Greer byli uznanymi master blenderami i sprzedawcami własnej, mieszanej whisky. Wtedy założyli destylarnię Connswater, stając się jednym z największych irlandzkich eksporterów. Każda kropla dzisiejszej whisky Kirker & Greer to ich niesamowite, płynne dziedzictwo.