INFOLINIA: 535 50 50 60 Zakupy bez rejestracji Dostawa gratis od 450zł Bezpieczna przesyłka
Zapach: karmel i słodkie drewno;
Smak: bardzo bogaty, zrównoważone, słodko-owocowy.
Rum Abuelo wytwarzany jest z trzyciny cukrowej dojrzewającej w beczkach po whisky celem nadania smaku i słodyczy wanilii. Abuelo uprawia własną trzcinę cukrową z której wyciąga melasę na swoje rumy. Został wprowadzony na rynek w 2009 roku, w tym samym roku wygrał złoto na konkursie rumowym.
"Tam, gdzie znajduje się trzcina cukrowa, powinien być też rum" - w 1936 roku nalegali trzej synowie don Josego Vareli Blanco. Dwadzieścia lat wcześniej Don Jose wyemigrował z Hiszpanii do Panamy, by otworzyć cukrownię. Za namową swoich następców rozpoczął destylację alkoholu z soku z trzciny cukrowej, co okazało się strzałem w dziesiątkę. Zakłady produkcyjne zostały zmodernizowane w 1976 rokui wyposażone w nowoczesne instalacje, zastępując pierwotną gorzelnię, co pozwoliło rozpocząć produkcję rumu na skalę przemysłową. Obecnie firma jest prowadzona przez trzecie pokolenie po Don Jose, przy czym utrzymała ówczesne standardy i receptury tradycyjnej, rodzinnej produkcji.
INFOLINIA 535 50 50 60
SKLEP 600 961 791