INFOLINIA: 535 50 50 60 Zakupy bez rejestracji Dostawa gratis od 450zł Bezpieczna przesyłka
Alkohole azjatyckie zdobywają coraz większą popularność w naszym kraju, co jest związane głównie z licznymi podróżami Polaków do krajów azjatyckich. Do tej pory najbardziej znanym alkoholem z Azji było oczywiście japońskie Sake (Nihonshu) oraz japońskie wina śliwkowe Ume. Również rosnąca popularność kuchni azjatyckiej spowodowała wzrost zainteresowania trunkami z Dalekiego Wschodu. Licznie powstające restauracje czy delikatesy azjatyckie, specjalizujące się w kuchni azjatyckiej zaczęły serwować róźnego rodzaju alkohole z tamtych regionów. Kuchnia japońska to oczywiście w przeważającej mierze Sushi i bardzo modne ostatnio Sushi Bary. Na rynku znaleźć można doskonałe restauracje chińskie, ale też bardzo modne ostatnio restauracje kuchni tajskiej, co wiąże się z kolei z podróżami naszych rodaków do Tajlandii. Jednak hitem ostatniego roku, obok sake i win śliwkowych jest alkohol koreański - Soju (czyt. sodżu). Jest to napój alkoholowy robiony na bazie ryżu, ziemniaków, pszenicy, jęczmienia, batatów lub tapioki. Soju zawiera od 16,8 do 53% alkoholu, jest bezbarwne, a w smaku podobne do wódki, ale trochę słodszy z powodu cukrów dodawanych w procesie produkcji.
INFOLINIA 535 50 50 60
SKLEP 600 961 791