INFOLINIA: 535 50 50 60 Zakupy bez rejestracji Dostawa gratis od 450zł Bezpieczna przesyłka
Calvados Boulard to rodzinna firma założona przez Pierre'a Boulard'a w 1825 roku. Cały proces od produkcji po dystrybucję jest przeprowadzany samodzielnie przez nią. W firmie główny nacisk kładzie się na tradycję i przestrzeganie rodzinnych zasad tej znanej i cenionej marki. Calvados Boulard posiada własne sady i destylarnie. Rodzinny przepis obejmuje aż 120 odmian, dzięki którym możliwe jest uzyskanie tak wyjątkowego smaku tego trunku.
Mianem Calvados określamy najprościej mówiąc destylaty z jabłek trafiające następnie do dębowych beczek celem postarzenia. W różnych częściach inaczej jest nazywany: USA - applejack, Wielka Brytania - apple brandy lub cider brandy. Trunek wraz z wiekiem nabiera szlachetniejszych cech - akcentów wanilii oraz gładszego i bardziej finezyjnego smaku. Z kolei młodsze destylaty charakteryzują się wyraźniejszymi nutami jabłek oraz lekko drapiącym i ostrym charakterem.
Do produkcji trunku wykorzystywane są jabłka z regionu Pays'd Auge, które są następnie przetwarzane na cydr. Kolejnym etapem produkcji jest dwukrotna destylacja w miedzianych alembikach oraz postarzanie trunku w dębowych beczkach. Boulard XO Pays'd Auge jest zestawieniem 8-15 letnich destylatów.
INFOLINIA 535 50 50 60
SKLEP 600 961 791