INFOLINIA: 535 50 50 60 Zakupy bez rejestracji Dostawa gratis od 450zł Bezpieczna przesyłka
Do Tequili Ocho używana jest agawa z pojedynczych partii zebrana nieprzypadkowego pola. Każdego roku "tequileros" rodziny Camarena wybierają swoje ranczo spośród którego zostanie użyta roślina do produkcji tego wyjątkowego trunku. Roślina agawy przed zbiorami jest utrzymywana w dojrzałości przez co najmniej 7 lat. Okres zbioru jest starannie ustalany na moment w którym agawa będzie miała odpowiednią ilośc cukrów.
Gotowana powoli w piecach ceglanych podczas złożonego procesu trwającego od trzech do czterech dni. Następnie jest chłodzona i mielona w celu wyciśnięcia soku zmieszanego z naturalną, bogatą w minerały wodą źródlaną, która podchodzi z ziemii bezpośrednio na miejscu.
Kolejne 5 dni to okres fermentacji naturalnymi drożdżami, uprzedzający podwójną destylację w temperaturze pokojowej. Najpierw w stali nierdzewnej, a następnie w miedzianym naczyniu.
Przed zabutelkowaniem 3 lata leżakowała w używanych beczkach z dębu amerykańskiego. W składzie nie występują żadne jakiekolwiek dodatkowe substancje ulepszające smak i zapach.
INFOLINIA 535 50 50 60
SKLEP 600 961 791