INFOLINIA: 535 50 50 60 Zakupy bez rejestracji Dostawa gratis od 450zł Bezpieczna przesyłka
Na whisky Dingle największy wpływ ma niesamowite środowisko półwyspu, na którym znajduje się destylarnia, na zachodnim krańcu Europy. Whisky te produkowane są z zachowaniem najwyższych standardów i unikalnego know-how mistrza destylacji. Wytwarzane z wody pozyskiwanej w studni poniżej gorzelni, są powoli destylowane, filtrowane bez chłodzenia i niezwykle czyste. Dingle była jedną z pierwszych irlandzkich destylarni rzemieślniczych. Dingle Single Malt to ostatnia odsłona tej destylarni. Potrójnie destylowany wyłącznie ze słodu jęczmiennego, dwukrotnie dojrzewał w beczkach po bourbonie do pierwszego napełnienia (39% mieszania) i beczkach do pierwszego napełnienia po sherry Pedro Ximenez (61%). Wpływ obu profili beczek jest bardzo wyraźny, z nutą cytrusów, wanilii, miodu i karmelowego bourbonu uzupełnione aromatami przypraw, czerwonych owoców i rodzynek z Pedro Ximenez. Bardzo świeża, dębowa i bogata whisky.
INFOLINIA 535 50 50 60
SKLEP 600 961 791