INFOLINIA: 535 50 50 60 Zakupy bez rejestracji Dostawa gratis od 450zł Bezpieczna przesyłka
Z miłości do historii oddajemy w Państwa ręce unikatowy likier, którego kwintesencją jest smak polskiej pigwy. W okresie międzywojennym pojawiał się on w kieliszkach tylko przy wyjątkowych okazjach. Pigwówka przygotowana została według starej receptury metodami rzemieślniczymi z soczystych naturalnych owoców, najwyższej jakości spirytusu i źródlanej wody, dowożonej z ujęcia w chronionej strefie górskiej. Macerowana w kamionkowych kadziach. Ilość limitowana – 1804 butelki.
Pigwówka likier z polskiej pigwy Jakob Haberfeld to:
Jakob Haberfeld - historia zamknięta w butelce
Po osiemdziesięciu latach powróciła do Oświęcimia marka Jakob Haberfeld. W miejscu dawnej Parowej Fabryki Wódek i Likierów powstało muzeum, wskrzeszona została także marka wódek i likierów, wypuszczając na początek sześć produktów. Są to alkohole produkowane metodami rzemieślniczymi, koszerne, najwyższej klasy, produkowane tylko z naturalnych składników. W planach jest poszerzenie oferty o kolejne receptury, a także budowa mikrodestylarni.
Fabryka powstała w 1804 roku. Fabryka w swojej historii może pochwalić się kilkudziesięcioma gatunkami wódek i likierów w różnych odmianach w tym wódki czyste, smakowe, likiery, whisky, starki, rumy, śliwowice. Napoje wlewano do charakterystycznych, szklanych butelek firmowych oraz porcelanowych. Wszystkie produkty fabryki opatrzone były oryginalnymi etykietami, które produkowano min. w Bielsku oraz w Opawie. Fabryka posiadała delegatury w Dziedzicach, Kętach i Krakowie, a przedstawicielstwa w Bielsku, Chrzanowie, Katowicach, Lwowie, Wadowicach i Zatorze. Fabryka poza sprzedażą artykułów w kraju, eksportowała je również do takich krajów jak: Włochy, Austria, Francja, Niemcy, Węgry. Haberfeld wystawiał również swoje produkty na różnych wystawach zagranicznych, gdzie wyróżniano go dyplomami i medalami.
INFOLINIA 535 50 50 60
SKLEP 600 961 791