Bearface to kanadyjska whisky typu single grain, produkowana z kukurydzy. Wyróżnia ją Elemental Aging - oryginalny system starzenia w trzech rodzajach beczek: z dębu amerykańskiego, francuskiego i węgierskiego, podczas którego beczki wystawione są na działania kanadyjskiej natury. Marka Bearface zadbała również o design butelki - ślady pazurów niedźwiedzia nawiązują do dzikości i kraftowości oraz pochodzenia tej whisky.
Innowacyjne podejście Bearface - wykorzystywanie beczek po winie oraz bardzo jakościowego i wartościowego dębu węgierskiego do starzenia. Ręcznie wyselekcjonowane dębowe beczki dojrzewają w przetworzonych pojemnikach transportowych, gdzie wystawiane są na działanie żywiołów w kanadyjskiej dziczy.
DĄB AMERYKAŃSKI Nasza whisky jest leżakowana w beczkach z amerykańskiego dębu po bourbonie, aby nadać jej nuty miodu, masła i naturalnej wanilii. Nuty degustacyjne: Miód, marcepan, crème brûlée, masło i naturalna wanilia .
DĄB FRANCUSKI Beczki z francuskiego dębu po intensywnych, mocnych czerwonych winach są używane do nadania nut suszonych owoców żurawiny i gruszki oraz bogatego kanadyjskiego czerwonego koloru. Nuty degustacyjne: Suszone owoce, żurawina. Subtelne smaki : szafran, balsamico , morela, gruszka.
DĄB WĘGIERSKI Po trzech latach suszenia na powietrzu nasze nowe beczki z dębu węgierskiego są wypalane na trzy sposoby. Nadaje to wyjątkowy charakter łączący żytnie aromaty z delikatnym dymem. Nuty degustacyjne: Przyprawy korzenne, czarny kardamon, skórka pomarańczy, mandarynka, brązowy cukier, dym
INFOLINIA 535 50 50 60
SKLEP 600 961 791