Destylację tego bourbouna na początku XIX wieku rozpoczął Augustus Bulleit według własnej receptury. Niestety wraz ze śmiercią swego stwóercy w 1860 roku karierę zakończył również trunek. Dopiero ponad 150 lat później potomek Augustusa - Tom Bulleit wznowił produkcję trunku. Dzisiejszy Bulleit Bourbon, choć jest sygnowany przez Bulleit Distilling Co., przez długi okres czasu powstawał w destylarni Four Roses. 14 marca 2017 roku firma Diageo, która jest właścicielem marki, uroczyście otworzyła wyremontowaną destylarnię Bulleit, w hrabstwie Shelby w stanie Kentucky. Jednak kto aktualnie produkuje ten bourbon pozostaje w tajemnicy.
Aktualna receptura Bulleit Bourbon różnie się od swojego pierwowzoru i składa się z: 68% kukurydzy, 28% żyta, 4% jęczmiennego słodu. Bulleit w wersji 10-letnie pojawił się na rynku w 2013 roku. W smaku jest dość pikantny, lekko pieprzowy z nutą cynamonu, wanilli i suszonych owoców. Aromaty wyczuwalne łagodnie waniliowe z nutą karmelu, wiśni i pomarańczy.
INFOLINIA 535 50 50 60
SKLEP 600 961 791