Zapach: lekki, wyczuwalne tony wanilii, karmelu, nadpalonego dębu, białego pieprzu, kukurydzy, moreli, zielonego jabłka i przypraw;
Smak: zrównoważony, aromaty wanilii, toffi, śliwek, gruszek, pomarańczy, trawy cytrynowej i siana;
Finisz: dosyć krótki, pełen cytrusów i wanilii.
Marka Penny Packer funkcjonuje od końcówki lat 60, pierwotnie ograniczając zakres działalności do eksportu (zwłaszcza na rynek europejski). Po kilku latach obecności w branży, została wykupiona przez niemiecką firmę Borco (1972 r.), szybko osiągając sukces na rynku niemieckim. Destylacja whisky odbywa się w jednej z gorzelni w Kentucky,a samem destylaty starzeją około 3 lat w nowych, wypalanych beczkach z białego dębu. Proporcje receptury na zacier wynoszą: 70% kukurydza, pozostałe 30% to jęczmień oraz żyto.
INFOLINIA 535 50 50 60
SKLEP 600 961 791