Whisky stworzona w 1953 roku na cześć koronacji królowej Elżbiety II. Butelka tej whisky wykonana jest z prawdziwej porcelany i posiada królewski herb. Nazwa ma związek z 21 salwami artyleryjskimi, oddawanymi królewskim dostojnikom. Wspaniale zbudowana, pełna słodyczy, aromatów dojrzałych owoców oraz przypraw korzennych, z wyczuwalną nutą dymu na finiszu. Ta 21-letnia mieszanka najprzedniejszych gatunków szkockiej whisky jest niezrównana w swej delikatności. Produkowana w destylarni Strathisla zdobyła międzynarodową sławę wyjątkowej, luksusowej whisky. Tajemnicę jej przygotowania zna tylko trzech ludzi. Składa się z wielu whisky, z których najmłodsza ma 21 lat. Proces destylacji przebiega w całkowicie naturalny sposób, składniki Chivas Regal nabierają aromatu, barwy i charakteru podczas wieloletniego leżakowania w dębowych beczkach. Sprzedawana jest w charakterystycznych, bogato zdobionych karafkach.
Whisky szkocka typu blended, klasy "de luxe", pierwotnie utworzona przez Williama Edwarda, do której w niedługim czasie dołączył James Chivas. Trunki produkowane przez wspólników były bezkonkurencyjne, gdyż zdecydowanie wyróżniały się na tle znacząco ostrzejszych w smaku alternatyw. Znakomity smak trunków Edwarda i Jamesa doceniła sama Królowa Wiktoria, a Panowie w 1843 roku uzyskali miano Księcia Szkockiej Whisky, często dostarczając wyroby własne na dwór królewski. Po dołączeniu Johna Chivasa, w 1857 roku oficjalnie powstała firma Chivas Brothers. W jej skład wchodzi 40 rodzajów starannie wyselekcjonowanych whisky słodowych i zbożowych, z których najmłodsza leżakuje minimum 12 lat, a najstarsza ok. 200 lat. Receptura Chivas Regal jest objęta ścisła tajemnicą od 200 lat, zna ją tylko trzech ludzi na świeci i jest przekazywana z pokolenia na pokolenie.
INFOLINIA 535 50 50 60
SKLEP 600 961 791