INFOLINIA: 535 50 50 60 Zakupy bez rejestracji Dostawa gratis od 450zł Bezpieczna przesyłka
Zapach i smak: doskonale zrównoważona kwasowość z delikatną pikantnością.
Perfekcyjnie komponuje się z nieco cięższymi potrawami tj. wieprzowiną, cielęciną, dziczyzną i owocami morza.
Zalecane serwować w temperaturze 8-12°C.
Rocznik 2006 był okresem dosyć zmiennej pogody. Rozpoczął się od pory deszczowej i niskich temperatur, dopiero późną wiosną temperatura w piwnicach nieznacznie się podniosła. Wczesne lato było doskonałym okresem, gdyż warunki atmosferyczne tworzyły świetne środowisko do kwitnięcia. Końcówka lipca została przypieczętowana sporadycznymi burzami, natomiast ogólne warunki były bardzo sprzyjające ze względu na wysokie temperatury aż do samych zbiorów.
Piper-Heidsieck to marka szampana powstała w 1785 roku, która już od samego początku miała ambicję "tworzyć alkohole godne Królowej". O luksusową oprawę trunków dbały więc takie tuzy jak sam Faberge, nadworny złotnik carów.
Piper-Heidsieck Brut powstał z połączenia Pinot Noir oraz Pinot Meunier i jest szampanem wytrawnym. W smaku jest orzeźwiający i świeży, wyróżnia się aromatem letnich jabłek, gruszek, a po chwili dojrzałymi nutami cytrusów. Idealnie dopełni smak ryb i owoców morza, a także uświetni spotkania koktajlowe.
Wersja Rare Millesime to prestiżowe, klasyczne cuvée z winobrania w 2006 roku. Skomponowane w większości ze szczepu Chardonnay (70%) uprawianych w regionie Montagne de Reims uzupełnione szczepem Pinot Noir (30%) z tego samego rejony. Szampan, który dojrzewa ponad 11 lat, dzieki czemu jego złota barwa jest pełna i przejrzysta.
INFOLINIA 535 50 50 60
SKLEP 600 961 791