INFOLINIA: 535 50 50 60 Zakupy bez rejestracji Dostawa gratis od 450zł Bezpieczna przesyłka
Zapach: lekko spirytusowy, jabłka, wanilia, winogrona oraz lawenda;
Smak: jabłka, wanilia, miód, toffi, płatki zbożowe oraz nuta cytrusówa;
Finisz: średnio-długi, nuty jabłek oraz wanilia;
Akashi Red powstała przy użyciu doskonałej jakości wody, co zdecydowanie wpłynęło na aksamitną delikatność oraz pełnię aromatów. Produkowana jest przy użyciu destylatów jęczmiennych, do których dodano alkohol z melasy z trzciny cukrowej.
White Oak to japońska gorzelnia produkująca whisky bardzo wysokiej jakości, w żaden sposób nie ustępującej trunkom flagowych marek w kraju tj. Nikka, czy Suntory. Firma otrzymała licencję w 1919, co klasyfikuje ją na miano najstarszego producenta whisky w Japonii.
Whisky Akashi jest jedyną na świecie whisky wytwarzaną prez Toji (wielkiego mistrza w sztuce robienia sake). Dlatego też Akashi wyróżnia wdrażanie metod produkcji sake do procesów powstawania whisky. W przypadku tego brandu, naczynie do destylacji jest mniejsze niż używane zarówno przez szkocke, jak i inne japońskie destylarnie, co z kolei obniża poziom alkoholu fuzlowego. Dzięki temu whisky Akashi nie wymaga aż tak długiego procesu leżakowania, a jej bukiet aromatów jest gładki i delikatny.
INFOLINIA 535 50 50 60
SKLEP 600 961 791