INFOLINIA: 535 50 50 60 Zakupy bez rejestracji Dostawa gratis od 450zł Bezpieczna przesyłka
Destylację tego bourbouna na początku XIX wieku rozpoczął Augustus Bulleit według własnej receptury. Niestety wraz ze śmiercią swego stwóercy w 1860 roku karierę zakończył również trunek. Dopiero ponad 150 lat później potomek Augustusa - Tom Bulleit wznowił produkcję trunku. Dzisiejszy Bulleit Bourbon, choć jest sygnowany przez Bulleit Distilling Co., przez długi okres czasu powstawał w destylarni Four Roses. 14 marca 2017 roku firma Diageo, która jest właścicielem marki, uroczyście otworzyła wyremontowaną destylarnię Bulleit, w hrabstwie Shelby w stanie Kentucky. Jednak kto aktualnie produkuje ten bourbon pozostaje w tajemnicy.
Aktualna receptura Bulleit Bourbon różnie się od swojego pierwowzoru i składa się z: 68% kukurydzy, 28% żyta, 4% jęczmiennego słodu. Bulleit w wersji 10-letnie pojawił się na rynku w 2013 roku. W smaku jest dość pikantny, lekko pieprzowy z nutą cynamonu, wanilli i suszonych owoców. Aromaty wyczuwalne łagodnie waniliowe z nutą karmelu, wiśni i pomarańczy.
INFOLINIA 535 50 50 60
SKLEP 600 961 791