INFOLINIA: 535 50 50 60 Zakupy bez rejestracji Dostawa gratis od 450zł Bezpieczna przesyłka
Bourbon tworzony tradycyjnie od 1945 roku, w niewielkich ilościach, na terenie XIX-wiecznej destylarni w Loretto. Produkuje tam go już czwarte pokolenie destylatorów ze słynnej rodziny Samuels. Aby uzyskać doskonała jakość, Maker's Mark leżakuje przez okrez od 6 do 7 i pół roku, po czym jest butelkowany, a do sprzedaży trafia dopiero po ówczesnej zgodzie degustatorów spółki. Do wytwarzania stosowane sa tradycyjne metody produkcji, między innymi destylację w miedzianym alembiku, która jest ewenementem w produkcji tych trunków.
Maker's Mark, jest to tak zwany bourbon small batch, który należy do klasy wheated bourbon. Oznacza to tyle, że składnikami wiodacymi oprócz kukurydzy i słodu jęczmiennego jest pszenica, zastępujaca żyto, dzięki czemu trunk wyróżnia się na tle konkurencji zdecydowanie łagodniejszym smakiem. Zachwyca podniebienie lekko waniliowym, kremowym smakiem.
Oryginalny kształt butelki z ręcznie woskowana szyjka, jest tworzony po dziś dzień na bazie projektu opracowanego przez żonę właściciela destylarni w 1952 roku.
INFOLINIA 535 50 50 60
SKLEP 600 961 791